michal.bdg, ja mam nowego toura i mam dwie anteny fabrycznie, na dachu i na tylnej szybie, więc masz złe informacje.
[O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych kołach
Zwiń
X
-
Znalazłem w szukajce temat, ale związany z szorowaniem po po postoju auta. U mnie jednak występuje to niezależnie od postoju, czy też właśnie zrobiłem pewną ilość kilometrów.Zamieszczone przez AdamBMarcinooo, temat już był, u mnie jest takie szorowanie przy mocnym skręcaniu kół. Źródłem u mnie są klocki z tarczami. U ciebie przypuszczalnie jest to samo.
Komentarz
-
-
Szoruje mi przy ruszaniu i nie ma różnicy, czy jest deszczowo czy też nie.Zamieszczone przez AdamBMarcinooo, ale szoruje Ci podczas jazdy ze skręconymi kołami w prawo czy podczas skręcania na postoju kołami? Czy jeżeli chodzi o jazdę ze skręconymi kołami szoruje też podczas jazdy w deszczu?
Trudno jest mi nazwać ten dźwięk.Zamieszczone przez maba8u mnie coś takiego występuje ale tylko w deszczowe dni
i przy maksymalnym skręceniu kół niezależnie czy w prawo czy w lewo przy ruszaniu
później juz tego nie słychać i wydaje mi się że dzwięk jest taki jakby trącej się gumy
czy o to chodzi ????
Hmm może to jest związane też z tym, czy od pewnego czasu skrzypi mi zawieszenie przy przejeżdżaniu przez próg zwalniający - ale to raczej jest guma łącznika.
Ponadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Ehh dzisiaj jade do ASO z inną sprawą, ale poruszę również i te kwestie, bo jest to irytujące, żeby w aucie, które ma 12 kkm występowały takie jaja... :evil:
Komentarz
-
-
Ten sam objaw miałem w swojej OII przy niskim przebiegu, ASO wymieniło mi łożyska kolumny MacPhersona w ramach gwarancji.Ponadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Jeżeli zgłaszasz w ASO do daj znać o wynikach. U mnie obstawiam klocki hamulcowe z tarczami.Zamieszczone przez MarcinoooSzoruje mi przy ruszaniu i nie ma różnicy, czy jest deszczowo czy też nie.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Byłem w ASO i pan stwierdził, że skoro to nie zawsze występuje to trudno będzie to zdiagnozować :? I tyle w tym temacie - jak na złość rzeczywiście nic dzisiaj nie szorowało może z tego względu, że cały dzień pada deszczZamieszczone przez AdamBTen sam objaw miałem w swojej OII przy niskim przebiegu, ASO wymieniło mi łożyska kolumny MacPhersona w ramach gwarancji.Ponadto czasami jak kręcę kierownicą na postoju to jest wrażenie jakby sprężyna się blokowała - czyli objaw padniętego łożyska kolumny...
Jeżeli zgłaszasz w ASO do daj znać o wynikach. U mnie obstawiam klocki hamulcowe z tarczami.Zamieszczone przez MarcinoooSzoruje mi przy ruszaniu i nie ma różnicy, czy jest deszczowo czy też nie.
Komentarz
-
-
Rozbierałem hamulec z prawej strony, czyściłem, jednak dalej słychać jak klocek szoruje po tarczy. W lewym kole tego nie ma. Innych objawów brak, więc nadal jeżdżę. Zostało mi z 6mm klocków,szkoda ich wyrzucić, więc do wiosny dojadę je do końca i wymienię na nowe.Byłem w ASO i pan stwierdził, że skoro to nie zawsze występuje to trudno będzie to zdiagnozowaćOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Re: [O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych ko
Mam podobnie ale bez różnicy czy lewo czy prawo, ruszam powoli ze skręconymi na max kołami i słyszę szorowanie nie wiem co to jest.Kiedyś poruszałem to na forum a nawet sam zdjałem kółko i nic nadzwyczajnego nie znalazłem.Zamieszczone przez MarcinoooWitam.
zauważyłem, ze od kilku tygodniu dość często występuje dziwne szorowanie, gdy ruszam przy skręconych w prawo kołach. Czy miał ktoś może podobny problem i co może powodować taki objaw?
Komentarz
-
-
Re: [O2FL]Tarcie (szorowanie) przy ruszaniu na skręconych ko
Widać tak ma być :twisted:Zamieszczone przez lendMam podobnie ale bez różnicy czy lewo czy prawo, ruszam powoli ze skręconymi na max kołami i słyszę szorowanie nie wiem co to jest.Kiedyś poruszałem to na forum a nawet sam zdjałem kółko i nic nadzwyczajnego nie znalazłem.Zamieszczone przez MarcinoooWitam.
zauważyłem, ze od kilku tygodniu dość często występuje dziwne szorowanie, gdy ruszam przy skręconych w prawo kołach. Czy miał ktoś może podobny problem i co może powodować taki objaw?
Komentarz
-
Komentarz